Wanneer kan ik het beste voor echo komen?

Een echo kan op elk moment in de zwangerschap gemaakt worden. Maar wil je bijvoorbeeld het geslacht weten, wees dan niet té ongeduldig. Er zijn  aanbieders die vanaf 13 weken je laten komen. Wij hebben een gloednieuw, high tech apparaat en gediplomeerde echoscopistes in dienst. Tóch laten wij je vanaf 15 weken komen. Zo kunnen wij garanderen dat we het geslacht goed kunnen beoordelen. Ben je verder dan 33 weken zwanger? Dan ligt het kindje al best opgevouwen in de baarmoeder en kan dus niet meer geheel of duidelijk in beeld gebracht worden. Kijk bij "welke soorten echo's zijn er?" voor meer info!

Hoe lang duurt een echo?

Kom je voor een pretecho, hangt het af van welke soort je zelf kiest. Dit varieert van 15 tot 30 minuten. Kom je voor een medische echo? Dan duurt de 20-weken echo (SEO) 45 minuten. Een termijn bepalen en een groei-echo of placenta localisatie, duurt 15 minuten.

Kunnen jullie ook een pretecho maken als ik een tweeling verwacht?

Ja, dat kunnen we. We raden wel aan om voor 26 weken te komen, zodat we de kindjes nog goed in beeld kunnen krijgen. We zullen dan 2x tijd inplannen, maar 50% extra in rekening brengen. 

Hoeveel mensen mag ik meenemen?

Bij de pretecho is het in principe jouw/jullie feestje, dus mag je zoveel mensen meenemen als je wilt. Houd echter rekening met de ruimte: iedereen wil goed kunnen kijken en genieten. We raden dus 4 kijkers aan. Wil je het anders? Overleg dan met de assistente als je een afspraak maakt. 

In het geval van een medische echo willen we het voor jou/jullie privé houden en met het risico dat we misschien "iets zien", willen we niet dat er kinderen meegenomen worden.

Mag ik terugkomen als je het geslacht niet hebt kunnen zien?

Ja. Als je een geslachtsbepaling hebt geboekt en we kunnen het geslacht niet goed in beeld brengen, mag je kosteloos terugkomen voor een nieuwe poging.

Zeggen jullie het als er iets mis lijkt met mijn kindje?

Als je voor een pretecho komt, bekijken we je kindje van top tot teen. Het voordeel van ons echocentrum, is dat onze echoscopistes medisch zijn opgeleid en medische echo's bij ons maken. Het kan voorkomen dat ze iets zien wat zorgen baart. Zij zullen dit zeker met je/jullie delen. Zij zullen contact opnemen met de verloskundige en deze zal dan een afspraak maken voor een medische echo. Houd tóch altijd in het achterhoofd dat je komt voor een pretecho. In onze voorwaarden staat dan ook opgenomen dat er geen garanties kunnen worden ontleend aan deze soort echo.

Moet ik mij voorbereiden?

In het geval van echo's voor 15 weken (bijvoorbeeld de geslachtsbepaling) is het goed als je blaas gevuld is. Drink een half uur voor je komt 2 glazen water en ga niet meer plassen.

Hebben de echoscopistes een diploma?

Ja, al onze echoscopistes hebben een Nederlands diploma. Zij zijn medisch opgeleid en hebben certificaten voor alle medische echo's. Zij maken niet alleen termijn- en groeiecho's. Ook voor de 20-weken echo zijn zij opgeleid. Kom je gezellig voor een pretecho? Dan ben je bij onze hoog opgeleide meiden aan het goede adres!

Kan ik pinnen?

Ja. We hebben wegens onze veiligheid ook het liefst dat er gepind wordt.

Ik ben geen cliƫnt. Kan ik toch voor echo komen?

Zeker! Je bent ten allen tijden welkom bij ons voor een echo. Wij maken met veel plezier pretecho's, maar onze echoscopisten zijn opgeleid en gediplomeerd medisch-echoscopisten! Dus zelfs voor dit soort echo's ben je bij ons aan het juiste adres.

Is een echo schadelijk?

Nee, tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat echoscopie schadelijk is. Het is een techniek die al jaren ingezet wordt. De apparatuur die wij gebruiken is van de hoogste standaard en wij worden jaarlijks als echopraktijk gekeurd.

Hebben jullie ook kado bonnen?

Zéker! Wij hebben kadobonnen voor een zelf te kiezen bedrag. We verpakken ze leuk, met een kaartje erbij waar je nog een leuke tekst op kan zetten voor de ontvanger.