Welke soorten echo's zijn er?

Er zijn verschillende echo technieken: 2, 3 en 4D. Wij bieden alle soorten aan met ons gloednieuwe HD apparaat.

shutterstock 172947323

2D: 

Bij de 2D echo wordt het kindje zwart-wit in beeld gebracht. Je ziet als het ware een doorsnede van het kindje, waarbij je vaak heel mooi de vorm kan zien. Zeker in de eerste maanden van de zwangerschap levert een 2D fantastische beelden op en we kunnen je het hartje laten zien en horen. ook voor de geslachtsbepaling is dit een hele goede techniek.

3D: 

De 3D en 4D echo’s geven beelden in kleur weer. De 3D echo brengt diepte aan het beeld door meerdere foto’s achter elkaar te plakken. Hierdoor worden de contouren van het kindje duidelijk zichtbaar. Voor de 4D echo worden vervolgens nog meer van deze beelden achter elkaar gezet waardoor ook de bewegingen van het kindje zichtbaar worden. Door de HD kwaliteit van ons apparaat, worden de beelden van je kindje zeer realistisch weergegeven.

De aan te raden periode voor een 3/4D pretecho is tussen de 25 en 30 weken. De ervaring leert dat je tussen een termijn van 25 en 30 weken, de mooiste beelden ziet. Het kindje heeft dan over het algemeen nog genoeg ruimte en is nog klein genoeg om vrij te bewegen in je buik. De ruimte geeft de pretecho meer kans van slagen, omdat er genoeg vruchtwater tussen je kindje en de baarmoederwand in moet zitten om het goed in beeld te kunnen krijgen. Mensen met een verhoogde BMI of waarbij de placenta aan de voorzijde van de buik ligt moeten er ook rekening mee houden dat de kans kleiner is dat wij het kindje goed in beeld krijgen. 

Het kan zo zijn dat uw kindje niet in de juiste positie ligt voor de pretecho. Sommige kindjes liggen verstopt achter de placenta, liggen met het gezichtje naar de moeders rug gekeerd, met het gezichtje tegen de baarmoederwand aangedrukt of liggen met de handjes of voetjes voor het gezicht.