Welke soorten echo zijn er?

Er zijn verschillende echo technieken: 2, 3 en 4D. Wij bieden alle soorten aan met ons schitterende HD apparaat.

shutterstock 172947323

2D: 

Bij 2D echo wordt het kindje zwart-wit in beeld gebracht. Je ziet als het ware een doorsnede van het kindje, waarbij je vaak heel mooi de vorm kan zien. Zeker in de eerste maanden van de zwangerschap levert een 2D fantastische beelden op en we kunnen je het hartje laten zien en horen. Specifiek voor de geslachtsbepaling is dit een hele goede techniek.

3D: 

De 3D en 4D echo’s geven beelden in kleur weer. De 3D echo brengt diepte aan het beeld door meerdere foto’s achter elkaar te plakken. Hierdoor worden de contouren van het kindje duidelijk zichtbaar. Voor 4D echo worden vervolgens nog meer van deze beelden achter elkaar gezet waardoor ook de bewegingen van het kindje zichtbaar worden. Door de HD kwaliteit van ons apparaat, worden de beelden van je kindje zeer realistisch weergegeven.

De aan te raden periode voor een 3/4D pretecho is tussen 24 en 32 weken. Het kindje heeft dan over het algemeen nog genoeg ruimte en is nog klein genoeg om vrij te bewegen in je buik. De ruimte geeft de pretecho meer kans van slagen, omdat er genoeg vruchtwater tussen je kindje en de baarmoederwand in moet zitten om het goed in beeld te kunnen krijgen.

De ligging en beweeglijkheid van de baby, maar ook bijvoorbeeld de plaats van de placenta of hoeveelheid vruchtwater zijn van invloed op het beeld dat er bij een 3 /4 D echo verkregen wordt.

Pretecho Centrum Westland zet zich volledig in voor het verkrijgen van de best mogelijke plaatjes, maar omdat de echobeelden afhankelijk zijn van factoren die van te voren onbekend zijn (ligging van het kindje , vruchtwater, placenta, BMI), kan er geen garantie gegeven worden op de manier waarop het kindje in beeld gebracht kan worden.