Wanneer kan je voor pretecho?

Pretechocentrum Westland maakt 2,3 en/of 4D opnames in de zwangerschap, vanaf 8 tot 41 weken. 

baby Ukkie 2D

Pretechocentrum Westland maakt 2,3 en/of 4D opnames, vanaf 8 tot 41 weken zwangerschap. Het is uiteraard erg persoonlijk wanneer je wilt komen kijken. Ieder stadium geeft unieke beelden van je kindje weer. De meeste echo's worden gemaakt tussen 16 en 24 weken zwangerschap, omdat dan het kindje nog volledig op het scherm past en het beeld dus makkelijk te volgen is. Vooral een flink bewegend kindje is heel leuk om te zien: er zijn duidelijke contouren van de baby zichtbaar, zoals vingertjes, teentjes en zelfs de wimpertjes!

8-15 weken:

In de onzekere periode voor 12 weken zwangerschap bestaat de mogelijkheid te kijken hoe het met de zwangerschap gaat. Vanaf 7 weken kan namelijk een kloppend hartje gezien worden. Voor het beste beeld drink je een uur voor de echo 2 glazen water. Een gevulde blaas zorgt er namelijk voor dat de baarmoeder beter zichtbaar wordt en het kindje dus ook. Deze echo kan gerust gewoon in 2D gemaakt worden. 

15 weken:

Een uitstekende termijn om met goede zekerheid het geslacht te kunnen zien! Deze adviseren we in 2D, omdat dan het geslacht beter te zien is. 

16-24 weken:

Een hele leuke periode om een mooie 2D echo te laten maken. Tot deze termijn lukt het nog goed om het kindje in zijn  geheel in beeld te krijgen.

26-32 weken:

Een 3 of 4D echo. Vanaf 24 weken heeft het kindje al lekker wat babyvet opgebouwd, waardoor het gezichtje meer uitdrukking heeft. Het levert dus geen enge beelden op zoals soms wordt gedacht. Het kindje is nog klein genoeg om goed te kunnen bewegen en er is voldoende vruchtwater aanwezig, wat de kwaliteit van de beelden vergroot.

na 33 weken:

Naarmate het kindje groter wordt, krijg je het kindje niet meer in zijn geheel op beeld. Desondanks blijft het leuk om even te gluren. Speciaal daarom bieden we een 2D korte echo aan. Vind je het gewoon alleen maar geruststellend om even te kijken? Ook daar is deze korte echo geschikt voor.